söndag 27 november 2011

Veni Veni Emmanuel

13 kommentarer :

 1. Annorzzz!

  Var glad! Var glad! Immanuel.. Fantastiskt vackert, inte minst på det gamla världspråket latin.

  Vill bara tala om ett par saker, om möjligt lite malplacerat, men ändå:
  1. I fredags kommenterade jag på H-bloggen för sista gången. Det har blivit ohållbart. Vad jag än säger så är någon tomte som skriker "troll!". Ändå har jag ju aldrig gjort något mot dem som de inte gör mot andra mest hela tiden.
  2. Jag ÄR en aktiv katolik. Naturligtvis har du rätt, man kan inte konvertera utan aktivt ta ställning också i själva trosfrågorna. Men det ville jag inte knysta om där. Rätt eller fel? Tanken var iaf att konsekvent försöka få dem att tala om sin EGEN grej. Som de ju aldrig eller iaf sällan vill tala om själva, väl medvetna om att deras budskap är tomt. Nåväl, det kändes inte helt OK att mörka om det för en medkatolik, så jag hoppas att jag med detta iaf återställer ordningen lite.
  Brukar gå till mässan i Stockholms Domkyrka kl 11 på söndagar, är med i domkyrkokören och även i den gregorianska kören.

  Guds frid!

  SvaraRadera
 2. Lennart

  "It tales à fool to remain sane" på hum-bloggen. Det är helt otroligt vad antikatolicismen sitter djupt i folksjälen i denna ankdamm.

  Jag började själv min resa mot kyrkans fulla gemenskap i domkyrkan. Diakon Björn, Scott Hahn (bibelkurs på TV), Peter Kreeft (live) Lars Cavallin och +Anders är minnen från fjollträsk som jag tar med mig in i evigheten.

  Antikatoliker kan bli omvända. Allahu akhbar!

  Ps Jag gillar din stil! Ds!
  PS2 Slå en pling om du vill o läser det här. Karafontelelogen i uddevallat vet var mitt exilskånska postnummret bor! :-) DS2

  SvaraRadera
 3. Lennart,

  På Humanistbloggen skriver enskilda medlemmar i Humanisterna om precis vad de vill och det blir alla möjliga ämnen mellan himmel och jord. Humanistbloggen är inte ett officiellt organ för förbundet. Din envetna strävan att få de enskilda skribenterna att välja andra ämnen än de valde att skriva om var därför väldigt tråkig och kontraproduktiv. Dessutom anser jag att det i många fall gränsade till respektlöshet från din sida. Vem är du att bestämma vad andra ska uttrycka på sina egna bloggar?

  SvaraRadera
 4. Puttriarken

  Välkommen till denna blogg! Synd att du ska vara så överkänslig. Kanske är det julevangeliet som Spökar för era religionsilliterata öron!

  God Jul eller merry ChristMas.

  SvaraRadera
 5. Puttrik L måste ha lite att göra. Att ägna sitt liv åt att "skanna" av kristna bloggar känns sisådär konstruktivt, allt i syftet att hitta pinsamhetet.

  Man får väl dock tacka för trollslogslänken, eller nåt! Dålig publicitet från hum-bloggen kan säkert va ateistiskt kontraproduktivt!

  God Jul på er alla. Ja mer humanistiskt kan det inte bli; glitter, tindrade barnaögon och en Gud som blir just människa! Skål för både vår Fru och Kristusbarnet! Länge leve julen!

  SvaraRadera
 6. Annorzzz,
  Det var inte jag som var flitig, jag fick ett tips. Lycka till med din egen arena i internetdjungeln.

  SvaraRadera
 7. Vilken pueril ton Annorzz. Och Lennarts mycket senpåkomna katolicismerkännande, som jag påtalade redan för två år sedan. Att förena seriös fysik med jungfru Maria är liksom inte ens teoretiskt möjligt Lennart, fattade Du verkligen inte det från början!!!
  Du kanske äntligen börjar förstå varför jag ifrågasatte Din ärlighet.
  Inte av elakhet
  Av brist på relevans.

  SvaraRadera
 8. Den som lever i sin egen värld, lever faktiskt också. Lycka till, God Jul och God Fortsättning.

  SvaraRadera
 9. Lycka till med er egen lilla ankdam! Äntligen kanske Humanistbloggen kan bli just en humanistblogg, och inte en lekplats för en katolik som är så svag i sin tro att han väljer att förneka den och sin gud.

  SvaraRadera
 10. Vällkomna alla kära humanist-ovänner.

  Kul att just ni hittat hit. Det brukar alltid bli rätt ointressanta och osakliga diskussioner med er i faggorna!

  Mr Ad Hoc och KG är ju precis så obegripliga som vanligt! Och Puttriarkerna är torrt kärvt sura. Undrar varför jag INTE saknar just ert trätAnde?

  Skål o god jul! Hohoho?
  PS! Ta det lungt med knäcken o grötrimet! DS!

  SvaraRadera
 11. Tänk att saknaden redan är så stark. Trodde nästan min lilla sorti helt skulle drunkna i allt annat som hänt & händer nu i dagarna som Havels & Hitchens & Kim Jong Ils bortgångar (3 x R.I.P.), fejkbilder på kungen, Rosenbergs frontalangrepp på Humanisterna i dagens SvD, och inte minst all julstress både om deadlines på jobbet innan årsslutet och hemma.

  "Mörka" var visserligen mitt ordval. Men det jag har gjort är bara vad jag skulle ha gjort även på t.ex. en fysikkonferens om någon där fick för sig att fråga om något privat som inte alls hörde till ämnet, dvs fysik. På Humanistbloggen är väl ämnet humanism eller? Nej det är ju inte det, märkligt nog. Sajten är ju i huvudsak en trollsajt som gör allt den kan för att trolla i samhällsdebatten. Mitt eget "trolleri" har i huvudsak bestått i att efterfråga att Humanisterna på sin egen blogg ägnar mer kraft åt att förklara vad de vill själva egentligen och inte bara selektivt negativt pekar finger mot andra.

  Jag har iaf all rätt att inte gå med på att tala om sånt som jag anser privat utom när jag själv vill det. Precis som att Kristian G inte behöver knysta om varken här eller någon annanstans om han använder Viagra, eller att Patrik L inte behöver gå ut med att han "did not inhale" om något privat som ev. hände i ungdomen med klasskompisarna i High school i USA.

  Knäck är gott, men åker jag dit på något sätt är det nog större risk i så fall med julöl och möjligen glögg.

  God Jul till alla och låt nu stjärnan över Betlehem få lysa in med hopp frid.
  Pax vobiscum.

  SvaraRadera
 12. God jul Lennart!

  Pax vobiscum.

  SvaraRadera
 13. Ja du Lennart - du har rätt att tro vad du vill. Om du tror på det du skriver och blir lyckligare av det så kan jag bara gratulera.

  Anuz - roligt att se att takterna sitter i! Kärlek till de som behöver det mest!

  SvaraRadera